Zeci de kilograme de pește, confiscate de polițiștii de frontieră din Oltenița

Peşte confiscat de poliţiştii de frontieră. FOTO arhiva CLnews

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Oltenița au depistat un bărbat care transporta în portbagajul autoturismului aproximativ 72 kg pește, fără a avea documente de proveniență.

Potrivit ITPF Giurgiu. polițiștii de frontieră din Oltenița, în timp ce îndeplineau atribuțiile de serviciu, au oprit, joi, pe raza localității Oltenița un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 42 de ani, domiciliat pe raza județului Călărași.

În urma controlului autovehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagajul acestuia, aproximativ 72 kg pește din specia caras, pentru care bărbatul nu deținea documente de proveniență. Persoana în cauză a declarat că a achiziționat peștele de la diferite persoane care pescuiau în zonă și intenționa să îl comercializeze în mai multe localități de pe raza județului Călărași, pentru a obține profit.

Direcția Sanitar Veterinară Oltenița a dispus confiscarea întregii cantități de pește, iar în conformitate cu procedurile în vigoare, aceasta a fost predată Complexului de Agrement Călărași, respectiv Grădina Zoologică Călărași.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 64, lit. h din OUG nr. 23/2008, modificată de Legea nr. 187/2012.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*