Pompierii călărășeni în acțiune: peste 60 de intervenții de urgență în doar trei zile

Pompierii călărășeni în acțiune: peste 60 de intervenții de urgență în doar trei zile. FOTO: ISU Călărași

Pompierii călărășeni au fost nevoiți să intervină, în ultimele trei zile, într-un număr impresionant de 62 de situații de urgență. Aceste intervenții au fost coordonate de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași, care este responsabil de gestionarea și soluționarea diferitelor situații de risc și de acordarea primului ajutor calificat.

Astfel, potrivit ISU Călărași, din cele 62 de misiuni, 50 au fost asigurate de paramedicii SMURD, specializați în acordarea primului ajutor și transportul persoanelor rănite sau cu probleme medicale grave către unitățile spitalicești. Acești profesioniști au intervenit în cazuri critice și au reușit să ofere îngrijiri medicale de calitate, ajutând la salvarea unor vieți prețioase.

În același timp, pompierii militari profesioniști au fost implicați în lichidarea a nouă incendii, utilizând autospecialele de stingere. Cinci dintre aceste incendii au avut loc în localitățile Roseți, Oltenița și Călărași, fiind incendii de vegetație uscată, care nu au cauzat pagube materiale semnificative. Celelalte patru incendii s-au produs la locuințe și anexe gospodărești din localitățile Mitreni, Chirnogi, Budești și Plătărești, unde pompierii au intervenit prompt pentru a limita extinderea focului și a proteja bunurile și viețile oamenilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*