Zeci de mii de litri de ulei uzat depozitate necorespunzător, descoperite la o firmă din județul Călărași

Ulei uzat depozitat necorespunzător, descoperit la o firmă din județul Călărași. FOTO IPJ Călărași

Polițiștii din Călărași au indisponibilizat 23.000 de litri de ulei uzat, depozitat în condiții necorespunzătoare, în urma unei acțiuni desfășurate la nivelul județului.

Potrivit IPJ Călărași, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat activități pentru prevenirea și sancționarea faptelor de natură penală și contravențională la regimul substanțelor și deșeurilor periculoase. Acțiunea a avut ca scop creșterea siguranței cetățenilor și combaterea infracționalității în domeniu, prin verificarea legalității, a modului de efectuare a operațiunilor cu substanțe și deșeuri periculoase, precum și a condițiilor în care se desfășoară aceste operațiuni de către agenții economici, în județul Călărași.

Astfel, la data de 06 aprilie, în urma verificărilor efectuate la o societate comercială din județul Călărași, a fost depistată o femeie, de 54 de ani, care în calitate de gestionar al unei societăți comerciale ar fi depozitat în condiții necorespunzătoare 23.000 de litri de ulei uzat, depozitat în condiții necorespunzătoare, în recipiente, neetanșe, prezentând scurgeri semnificative pe sol.

De asemenea, femeia nu a putut face dovada unui contract pentru predarea uleiurilor uzate cu operatori economici autorizați să desfășoare activități de colectare, valorificare și/sau de eliminare.

Față de persoana responsabilă s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*