Ziua Instituției Prefectului, la Călărași

Prefectura Călărași. FOTO Prefectura Călărași

Astăzi, 2 aprilie, este o zi importantă pentru administrația publică, Ziua Instituției Prefectului.

De-a lungul timpului, istoria a dovedit că Instituția Prefectului a avut un rol important în dezvoltarea României, atât din punct de vedere economic, cultural, etnic, cât și social, astfel că, începând cu 2019, pe 2 aprilie sărbătorim Ziua Instituției Prefectului, instituită prin Legea 348/2019.

Un rol important îl are și prefectul instituției, garantul respectării legii în teritoriu, având un rol important în administrarea publică și în menținerea ordinii și siguranței publice în comunități.

”Sărbătorim, astăzi, Ziua Instituției Prefectului, o instituție importantă care verifică aplicarea corectă a legii în administrația publică. Un prilej important pentru mine să reafirm importanța misiunii și a atribuțiilor mele ca prefect pentru armonizarea activității tuturor autorităților locale. Subliniez rolul important al reprezentaților Guvernului în teritoriu, care au o misiune ce necesită atenție sporită pentru asigurarea echilibrului între partea administrativă și cea politică, mai ales că în ultimii ani contextele geopolitice au necesitat implicare, asumare și responsabilitate.

Un gând bun adresez tuturor angajaților Instituției Prefectului Călărași, oameni profesioniști care, indiferent de situații, s-au pus în slujba cetățenilor. Pe această cale le doresc să rămână la fel de implicați și să trateze cu responsabilitate orice situație profesională. Mulțumesc, de asemenea, cetățenilor că sunt alături de noi! Pentru mine este o onoare să fiu în slujba cetățenilor!

La mulți ani, Instituția Prefectului Călărași!” – a declarat prefectul județului, Valentin Barbu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*