Ziua veteranilor de război, marcată și de autoritățile publice locale din Călărași

Ziua veteranilor de război, marcată și de autoritățile publice locale din Călărași. FOTO Primăria Călărași

Ziua veteranilor de război, a celor care au luptat în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, a fost marcată astăzi la Călărași de autoritățile publice locale.

Primarul Marius Dulce și viceprimarul Nicolae Dragu au participat la ceremonia de depunere de coroane la Monumentul Eroilor din Cel de-al Doilea Război. La acest eveniment au fost prezenți și doi veterani călărășeni, locotenent (rtr) Tudor Costache (98 de ani) și plt adj. (rtr) Eniu Penciu (99 de ani).

Ziua Veteranilor amintește de data la care, în anul 1902, regele Carol I a promulgat, la solicitarea supraviețuitorilor Războiului de Independență (1877-1878), Înaltul Decret prin care a fost instituit pentru prima dată titlul de ‘„veteran de război”, în conformitate cu Convenția Statelor Europene de la Geneva, în onoarea ostașilor care au luptat în acest război.

În fiecare an, la 29 aprilie, se sărbătorește Ziua veteranilor de război, în semn de apreciere a meritelor acestora pentru apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și a intereselor României, fiind instituită prin Hotărârea de Guvern nr.1222/10.10.2007.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*