25 de persoane infectate cu Noul Coronavirus în județul Călărași, în ultimele 24 ore. Cifrele s-au dublat față de ziua anterioară

Noul Coronavirus / COVID-19. FOTO Tumisu
Noul Coronavirus / COVID-19. FOTO Tumisu

Comitetul Județean pentru situații de Urgență Călărași a prezentat cele mai recente informații legate de starea persoanelor infectate cu Noul Coronavirus. Cazurile sunt mai mult decât duble față de intervalul anterior.

Astfel, la data de 6 octombrie, datele sunt următoarele:

  • 291 persoane în carantină la domiciliu;
  • 86 persoane în izolare la domiciliu;
  • 84 persoane în izolare instituționalizată (internate);
  • 920 persoane confirmate de la începutul epidemiei (25 cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore), dintre care:
  • 373 persoane au fost declarate vindecate;
  • 37 de persoane au decedat.

Forțele de ordine constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat în continuare acțiuni privind ordinea și siguranța publică în contextul prevenirii și combaterii răspândirii noului coronavirus, cât și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Ştirbei al judeţului Călăraşi efectuează zilnic acţiuni de informare preventivă în localităţile judeţului, iar cadrele Inspecţiei de Prevenire desfăşoară activităţi de îndrumare şi control la operatori economici şi instituţii publice în vederea respectării măsurilor prevăzute de lege.

“Vă rugăm să respectați măsurile stabilite de autorități și de specialiști în perioada stării de alertă, distanțarea fizică, evitarea aglomerațiilor, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor și purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri necesare pentru a proteja sănătatea tuturor.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20″, au transmis reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Călărași. .

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*