Aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene ale SUA, dislocate la Baza 86 Aeriană de la Borcea

Aeronavă F-16 Fighting Falcon. FOTO: 510th Fighting Squadron/USAFE

Șase aeronave de luptă F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene ale SUA, de la Baza Aeriană Aviano, Italia, au sosit la Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” de la Borcea, în data de 29 aprilie, pentru a înlocui Escadrila 480 Expediționară de Vânătoare a SUA, de la Baza Aeriană Spangdahlem.

Potrivit Statului Major al Forțelor Aeriene, detașamentul Escadrilei 510 Expediționară de Vânătoare a SUA va executa, în următoarea perioadă, misiuni și antrenamente în comun cu militari și aeronave ale Forțelor Aeriene Române.

Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creșterea interoperabilității între aliații din cadrul NATO și  reprezintă o dovadă concretă a nivelului ridicat de cooperare în domeniul securității și apărării în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii și transmite un mesaj puternic de solidaritate între aliați.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*