Amenzi de 50.000 de lei, aplicate de polițiști pentru nerespectarea măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19

Amenzi de 50.000 de lei, aplicate de polițiști pentru nerespectarea măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19. FOTO IPJ Călărași

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, la nivelul județului Călărași, au fost desfășurate în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

Potrivit IPJ Călărași, polițiști, jandarmi și pompieri, împreună cu polițiști locali au verificat  123 de societăți comerciale, 11 operatori economici, 2 operatori de transport persoane și 70 de obiective de interes, precum restaurante, terase, fast food-uri.

Totodată, au fost aplicate 189 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020, în valoare de aproximativ 50.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 548 mijloace de transport, 115 fiind mijloace de transport în comun și 997 persoane, dintre care 368 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 629 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*