Au fost desemnați câștigătorii concursului de filme de scurt metraj pe teme anticorupție organizat de Primăria Călărași

Au fost desemnați câștigătorii concursului de filme de scurt metraj pe teme anticorupție. FOTO Primăria Călărași

Primăria Municipiului Călărași, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție, respectiv Serviciul Județean Anticorupție Călărași, și Inspectoratul Școlar Județean Călărași au organizat pe 25 mai Concursul de filme de scurt metraj pe teme anticorupție #ETIC (Elevii Transmit Integritatea cu Camera), folosind un telefon mobil. Concurs a avut ca scop conștientizarea tinerilor cu privire la efectele pe care le are corupția asupra societății, atitudinea ce trebuie adoptată față de astfel de fapte și modalitățile de sesizare a acestora, prin implicarea activă în realizarea unor filme cu tematică anticorupție.

Potrivit Primăriei Călărași, în urma jurizării au fost desemnate echipele câștigătoare, iar miercuri, 26 mai, a avut loc decernarea premiilor în sala de ședințe a PMC. Elevii echipelor câștigătoare au primit ca premiu câte o bicicletă, iar fiecare profesor coordonator al echipelor clasate pe podium a primit câte o tabletă grafică.

Echipele câștigătoare sunt următoarele:

  1. Locul I | Filmul Oglinda, realizat de elevii, Ghencea Florin Mădălin, Luță Mădălin Denis și Nicolae Alin, din cadrul Liceului Tehnologic Dan Mateescu Călărași. Profesor coordonator: Ștefan Nițu;
  2. Locul II | Filmul Corupția: Iluzia fericirii, realizat de elevii, Iosif Constantin Andrei, Niculescu Ioan, Radu Luca-Gabriel, din cadrul Liceului Teoretic Mihai Eminescu Călărași. Profesor coordonator: Ninel Petre;
  3. Locul III | Filmul Concurs Anticorupție, realizat de elevii, Sârbu Dragoș Gabriel, Ghelase Alexandru-Gabriel, Cîrlogea Andrei Alexandru, din cadrul Colegiului Național Barbu-Știrbei. Profesor coordonator: Cosmin-Ionuț Florescu.

„Îmi pare bine că v-ați implicat, iar filmele au fost de calitate. Chiar dacă au fost participanți de la doar șapte licee, ne așteptăm să fie mai mulți pe viitor. Așa cum am promis, ne-am preocupat și de profesorii care au fost implicați în acest program. Avem premii și pentru cei care s-au clasat pe primele trei locuri. Vă felicit pentru rezultatele obținute. Mergem mai departe pentru că trebuie să dezvoltăm această latură și am credința că împreună vom reuși”, a declarat, între altele, primarul Marius Dulce, prezent la festivitatea de decernare a premiilor la care au mai participat Marius Burcea, comisar șef SJA Călărași și prof. Raluca Maria Caraion, inspector școlar general.

Elevii echipelor clasate pe primele trei locuri au primit ca premiu câte o bicicletă, valoarea totală a premiilor oferite de Primăria Municipiului Călărași fiind de circa 15.000 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*