Bunuri de aproape 300.000 de lei, indisponibilizate în urma unor acțiuni ale polițiștilor călărășeni de investigare a criminalității economice

Bunuri de aproape 300.000 de lei, indisponibilizate de polițiștii călărășeni. FOTO IPJ Călărași

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Călărași au constatat în ultimele săptămâni 22 de infracțiuni și au aplicat 15 sancțiuni contravenționale, valoarea bunurilor indisponibilizate fiind de aproape 300.000 de lei.

Potrivit IPJ Călărași, în perioada 26 noiembrie – 17 decembrie, polițiștii au acționat pe raza județului Călărași pentru prevenirea si combaterea infracțiunilor din domeniul dreptului de proprietate intelectuală, a contrabandei și comerț ilicit cu metale și pietre prețioase.

Au fost efectuate verificări la 42 de societăți comerciale, fiind constatate 18 infracțiuni de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare și au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor: 667 de articole vestimentare, 640 de grame de bijuterii de aur și 65 de parfumuri, purtând însemnele unor mărci protejate și fără a fi puse la dispoziție documente de proveniență.

De asemenea, au fost constatate 4 infracțiuni de contrabandă, fiind indisponibilizate 3.860 de țigarete fără marcaj fiscal, de diferite mărci.

Valoare bunurilor indisponibilizate este de 297.679 de lei.

Totodată, cu ocazia desfășurării acțiunilor au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de 39.500 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*