Cadru didactic din Călărași, arestat preventiv după ce a întreținut relații sexuale cu o adolescentă de 15 ani, iar apoi a convins-o să se prostitueze

Un cadru didactic din Călărași a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunilor de act sexual cu un minor și trafic de minori, după ce a întreținut relații sexuale cu o adolescentă de 15 ani, iar apoi a convins-o să se prostitueze.

Potrivit procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Călărași, începând cu luna martie a acestui an și până în luna septembrie, inculpatul a întreținut raporturi sexuale cu o minoră, în vârstă de 15 ani, și a determinat-o să practice prostituția, abuzând de poziția de încredere pe care victima și mama acesteia i-au acordat-o (inculpatul substituindu-și rolul de protector al celor două), profitând de ascendentul moral pe care-l avea asupra minorei și de situația deosebit de vulnerabilă a acesteia.

În fapt, inculpatul, în vârstă de 56 de ani, cadru didactic, a cunoscut-o pe minoră în cursul anului 2020, prin intermediul unui fost elev, iar după mai multe discuții cu persoana vătămată, a aflat de la aceasta că are vârsta de 15 ani, este elevă și locuiește împreună cu mama sa într-o comună de pe raza județului Călărași.

Pentru a-și atinge scopurile, inculpatul și-a asigurat inițial un rol de protector al minorei, oferindu-se să-i faciliteze transportul zilnic la școală, cu autoturismul său, pentru a-i crea minorei o așa-zisă stare de confort. Ulterior, inculpatul i-a propus minorei să întrețină raporturi sexuale și să se mute împreună în garsoniera pe care acesta o deținea în municipiul Călărași.

Deși inițial minora a refuzat, urmare a insistenței cu care inculpatul a acționat și a promisiunilor că „va avea o viață mai bună”, din punct de vedere material, persoana vătămată a acceptat, în final, astfel încât, în luna martie 2021, victima a început să întrețină raporturi sexuale cu inculpatul, primind în schimb de la acesta, de fiecare dată, sume de bani.

Ulterior acestui moment, inculpatul a determinat-o pe minoră să accepte să întrețină relații sexuale contra cost și cu alte persoane, susținând că prin aceste mijloace va face rost de bani și va avea astfel o viață lipsită de griji.

Din probele administrate în cauză a rezultat faptul că, începând cu luna aprilie 2021 și până la mijlocul lunii septembrie 2021, inculpatul a asigurat găzduirea persoanei vătămate minore și a mamei sale, profitând de împrejurarea că acestea nu dețineau o locuință în municipiul Călărași.

Astfel, în toată perioada reținută, persoana vătămată minoră a fost exploatată de către inculpat, fiind determinată să practice prostituția și să întrețină cu acesta raporturi sexuale, prin constrângere și profitând de poziția sa de autoritate precum și de starea de dependență locativă în care se afla victima.

În cursul zilei de miercuri, 20 octombrie, Tribunalul Călărași a dispus măsura arestării preventive a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*