Călărași devine gazda Festivalului Dunării, oferind distracție, dar și conștientizare ecologică

Parc în Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Parc în Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Orașul Călărași va găzdui, în perioada 23 – 25 iunie, prima ediție a Festivalului Dunării, un eveniment ce promite distracție, cultură, dar și conștientizare ecologică.

Potrivit Primăriei Municipiului Călărași, Parcul Central și Plaja Mare vor deveni locații pline de viață, unde participanții se vor bucura de trei zile de muzică, filme, ateliere în natură și mâncare delicioasă. Festivalul aduce pe scenă artiști de talie internațională, iar concertele vor fi susținute de nume precum trupa Zaku Zaku (Australia) și formația Forța Azur (România) – vineri, 23 iunie; PlasTicphonia (Australia), Chilera (Ucraina), Balkan Taksim (România) și Paulina (România) – sâmbătă, 24 iunie.

Pe lângă muzică, festivalul va include și proiecții de film în aer liber. Călărășenii sunt invitați să se relaxeze și să se inspire la filme precum „Copiii de pe insulă”, „Scrisoare către petroliști”, „Super somon”, și „Râul ca stradă: graffiti în mijlocul Amazonului”.

Evenimentul va fi mult mai mult decât un festival de divertisment, deoarece vor avea loc ateliere și dezbateri dedicate protecției mediului. Participanții vor putea învăța mai multe despre importanța conservării și protejării Dunării și vor putea lua parte la competiții sportive pe apă. Festivalul Dunării este organizat în cadrul programului „Cu Apele Curate”, care promovează protecția mediului și gestionarea durabilă a resurselor de apă.

Intrarea la festival este liberă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*