Cățelușă de patru luni, salvată de pompierii călărășeni după ce a căzut într-o fosă septică

Cățelușă de patru luni, salvată de pompieri după ce a căzut într-o fosă septică. FOTO ISU Călărași

O cățelușă în vârstă de patru luni, căzută într-o fosă septică cu o adâncime de opt metri, a fost salvată de către pompierii militari călărășeni după două ore de eforturi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași, plutonierul adjutant șef Ștefan-Ovidiu Tătăranu, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Chiselet au fost solicitați vineri, 15 iulie, în jurul orei 11.00, să intervină pe raza localității Dorobanțu, pe strada Eugen Ionesco, pentru salvarea unei cățelușe din rasa Bichon, în vârstă de numai patru luni, care căzuse într-o fosă septică aflată în construcție.

În sprijinul pompierilor de la Garda Chiselet a venit și un echipaj al Detașamentului Călărași cu o autospecială de descarcerare, cât și un reprezentant SVSU cu un buldoexcavator de la primăria din localitate.

Împreună, după două ore de muncă, timp în care au fost extrase patru tuburi ale respectivei amenajări, s-a reușit salvarea micului patruped, care a fost adus la suprafață sănătos, fără vătămări corporale, spre bucuria a două fetițe, care au stat cu sufletul la gură în așteptarea prietenului lor necuvântător.

Pompierii salvatori s-au echipat corespunzător și au coborât în fosa septică cu ajutorul cordițielor de salvare și a aparatului de respirat, reușind extragerea în siguranță a micului patruped, care s-a ales de data aceasta doar cu o sperietură.

Cățelușă de patru luni, salvată de pompieri după ce a căzut într-o fosă septică. FOTO ISU Călărași

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*