Controale ale inspectorilor de muncă la firmele de prevenire și protecție din Călărași

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Inspectoratul Teritorial de Muncă Călărași a desfășurat în perioada 13 – 15 decembrie Campania Națională privind verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind încheierea, modificarea, suspendarea și executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care își desfășoară activități ca servicii externe de prevenire și protecție – cod CAEN 7490.

Potrivit ITM Călărași, în cadrul campaniei au fost verificați un număr de 16 de angajatori și au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.000 de lei. Pentru neconformitățile constatate au fost dispuse și opt măsuri cu termene precise de remediere.

Printre neconformitățile constatate enumerăm:

  1. negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară;
  2. nerespectarea termenelor de transmitere a datelor contractului individual de muncă în registrul general de evidență a salariaților.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*