Deputatul Constantin Bîrcă: „Atacul la adresa Ucrainei comis de Federația Rusă este un act reprobabil condamnat de întreaga comunitate internațională”

Constantin Bîrcă. FOTO Facebook

Deputatul PSD de Călărași, Constantin Bîrcă, a precizat, într-o declarație politică făcută la tribuna Parlamentului, că, din cauza atacului Federației Ruse la adresa Ucrainei, sărbătoarea Mărțișorului de anul acesta este una tristă, ce vestește o primăvară cu semne certe de îngrijorare.

Redăm mai jos, integral, declarația politică făcută de deputatul Constantin Bîrcă:

„1 Martie, trist!

Titlul prezentei declarații are rolul de a sublinia tristețea care a umbrit sărbătoarea atât de dorită a Mărțișorului.

Acest eveniment deosebit, de un simbolism aparte vestește o primăvară cu semne certe de îngrijorare ce îndepărtează comunitățile tradițional românești de un obicei păstrat peste veacuri.

Atacul la adresa Ucrainei comis de Federația Rusă este un act reprobabil condamnat de întreaga comunitate internațională.

Nu aș fi crezut vreodată că există posibilitatea de a auzi bombardamente la 300 km distanță, soldați morți la datorie, populație civilă rănită, case distruse, persoane silite să-și părăsească locuințele și să plece în pribegie.

Această luptă absurdă și nejustificată prin încălcarea principiilor de drept internațional reprezintă un risc major pentru pacea de pe continentul nostru și un precedent periculos pentru comunitatea internațională.

M-au impresionat în mod deosebit gesturile de solidaritate ale cetățenilor români, ONG-uri și autorități locale cu locuitorii din statul vecin, emigrați în România. Îmi exprim aprecierea și le adresez sincere mulțumiri.

În prag de primăvară, doresc concetățenilor noștri sănătate și pace pentru îndeplinirea principiilor Partidului Social Democrat de susținere a construirii unei societăți echitabile și de consolidare a dimensiunii sociale a acesteia, prin politici adecvate, care să reglementeze în mod eficient justiția socială, mobilitatea socială, reducerea sărăciei și a inegalității veniturilor”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*