Direcția Sanitar Veterinară Călărași se pregătește pentru noi episoade de pestă porcină. Instituția a cumpărat kituri de detecție pentru pestă în valoare de aproape 22.000 lei

Focar de pestă porcină africană în județul Călărași

Pesta porcină africană a făcut ravagii în județul Călărași în luna august 2020. La vremea respectivă, inspectorii DSV au intrat în alertă după ce virusul a fost detectat la exploatația deținută de SC Agroland Future SRL din localitatea Călăreți, comuna Tămădău Mare, județul Călărași.

Ferma deținea până la 2140 capete de porci. așa că au fost luate urgent măsuri de testare. Zona de protecție a fost extinsă atunci în localitățile Călăreți, Tămădău Mare, Florica, Podari, dar și în alte sate învecinate.

Toamna vine cu previziuni sumbre pentru locuitorii județului Călărași. Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Călărași a achiziționat pe 7 octombrie 2020 kituri de testare de tip Elisa pentru pesta porcină clasică. Aceste kit-uri urmează să fie folosit în maxim un an de la livrare.

Achiziția a fost una directă, iar firma care a oferit aceste kit-uri este Mediclim SRL din București. Valoarea totală a achiziției este de 21.800 lei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*