Dumitru Coarnă: „Am susținut și voi susține ineficiența certificatului COVID. Este o manipulare și o încălcarea flagrantă a drepturilor și libertăților cetățenești”

Dumitru Coarnă. FOTO Adrian Boioglu

Deputatul PSD de Călărași, Dumitru Coarnă, se bucură de recenta decizie a Curții Constituționale, care a stabilit că purtarea măștii de protecție în aer liber este neconstituțională, și susține că hotărârea de încălcare a Constituției a fost luată de guvernanți cu „bună știință”.

„În sfârșit Curtea Constituțională a luat o decizie în raport cu spiritul Constituției. Mă bucur că funcționează logica asta pentru că se pare că este ultimul garant al democrației. Mă bucur că această Curte a gândit în logica asta și s-a pronunțat, în sensul că acea OUG 195 este neconstituțională. Dintr-o perspectivă destul de simplă: nu a avut avizul Consiliului Legislativ. Chiar dacă acesta are caracter facultativ, el este obligatoriu să existe. Ori lucrul astă guvernanții l-au încălcat de multe ori cu bună știință. Iar acea ordonanță de urgență a produs efecte. Este dată din 2020 și suntem în 2022. Sunt oameni care au fost sancționați contravențional, fiind create niște conflicte artificiale între Poliție și cetățeni pe tema portului măștii în exterior”, susține Dumitru Coarnă.

Deputatul social-democrat apreciază că întreaga pandemie de coronavirus „este o păcăleală”, care va ceda însă sub presiunea adevărului, iar populația nu ar trebui să mai aibă încredere în Executiv, după ce guvernanții au încălcat Constituția și au luat decizii care le încalcă drepturile cetățenești.

„Portul măștii în exterior trebuie să rămână, în opinia mea, opțional. Cine vrea să poarte mască, să o poarte, cine nu vrea, să nu poarte. Este vorba despre opțiune aici pentru că, încet, încet, văd că adevărul iese la iveală: este o mare păcăleală pandemia asta. Este extrem de vizibilă minciuna în care am trăit în ultimii doi ani. Din păcate, mai văd câțiva care au rămas așa agățați de ultimele fărâmituri ale minciunii și nu cedează, dar până la urmă nu or să aibă variante pentru că presiunea adevărului este atât de mare încât vor ceda. (…) Oamenii trebuie să înțeleagă că Guvernele au încălcat Constituția. Nu mai pot să aibă încredere în deciziile Guvernului. Exclus. Uitați-vă că săptămâna trecută, parcă, au încercat o altă manevră neconstituțională printr-o ordonanță de urgență care completa o altă OUG, 68/ 2021, se introducea un text unde voiau ei, prin Hotărâre de Guvern, să limiteze drepturi și libertăți. Cât de uscată să ai mintea ca să gândești în paradigma aceasta?! Ăștia sunt oameni care au mintea întunecată”, a explicat deputatul călărășean.

El îi sfătuiește pe cei care au fost amendați în baza ordonanței de guvern declarată ca fiind neconstituțională să conteste procesele verbale. De asemenea, Dumitru Coarnă este de părere că certificatele COVID „sunt o manipulare”, iar cei care le susțin sunt plătiți să o facă.

„Cei care au fost amendați să meargă la judecătorie, să conteste și procesele verbale vor fi anulate rând pe rând. Eu îi sfătuiesc să meargă să conteste procesele verbale la judecătoriile de pe raza de competență a agentului constatator. (…)Eu sunt alături de Constituție, sunt alături de oameni, am susținut și voi susține ineficiența certificatului COVID. Este o manipulare și este, până la urmă, o încălcarea flagrantă a drepturilor și libertăților cetățenești. Cei care vor să facă lucrul acesta sunt finanțați din surse oculte. Uitați-vă că, recent, au fost distruse un milion și jumătate de doze de vaccin Astra Zeneca. Pe care noi le-am plătit. Cercetează cineva lucrul acesta? Pe marele premier cu capul în nori, ca să nu spun altfel, Florin Cîțu?”, a mai declarat pentru CLnews, deputatul PSD de Călărași, Dumitru Coarnă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*