Dosar penal pentru administratorul unei firme din comuna călărășeană Cuza-Vodă, acuzat de depozitare necorespunzătoare a îngrășămintelor

Dosar penal pentru depozitare necorespunzătoare a îngrășămintelor. FOTO IPJ Călărași

Polițiștii desfășoară cercetări în cadrul unui dosar penal față de administratorul unei societăți comerciale din comuna călărășeană Cuza-Vodă, care a depozitat în condiții necorespunzătoare îngrășăminte chimice.

Potrivit IPJ Călărași, polițiști ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Călărași au desfășurat joi, 29 iulie, un control pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor la protecția mediului. Astfel, în urma verificărilor efectuate a fost depistată un bărbat, de 54 de ani, din comuna Cuza-Vodă, care, în calitatea de administrator, ar fi depozitat în condiții necorespunzătoare 12.000 de kg de îngrășăminte chimice, contrar prevederilor protecției mediului, de natură a pune în pericol viața și sănătatea umană, animală sau vegetală.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și produselor de protecția plantelor numai ambalate și în locuri protejate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*