FOTO Cod roșu de vijelii în Călărași: angajații Primăriei intervin pentru a remedia pagubele cauzate de furtună

Cod roșu de vijelii în Călărași. FOTO: Primăria Călărași

Municipiul Călărași a fost lovit duminică, 06 august, de un puternic Cod roșu de vijelii, care a adus cu sine rafale devastatoare de peste 90 km/h, grindină de dimensiuni mari și mici, averse torențiale între 25 și 30 de l/mp și descărcări electrice.

Fenomenele meteorologice severe au cauzat pagube semnificative în întregul oraș, determinând intervenția echipajelor Serviciului Public Pavaje Spații Verzi (SPPSV), din cadrul Primăriei Municipiului Călărași. Angajații SPPSV s-au mobilizat rapid și au acționat cu promptitudine pentru îndepărtarea copacilor și crengilor căzute pe carosabil.

Degajarea arborilor și a crengilor din zonele carosabile a fost tratată ca o prioritate majoră și intervențiile au continuat neîntrerupt pe parcursul întregii zile de duminică. Numeroase mașini, canapele și pergole au fost avariate în urma furtunii puternice.

Pentru a face față situației, echipajele SPPSV au utilizat o nacelă, trei camionete și un buldoexcavator, depunând eforturi considerabile pentru a restabili accesibilitatea și siguranța în oraș.

De asemenea, în urma unui aple prin 112, jandarmii călărășeni au intervenit prompt pentru eliberarea unui șofer rămas captiv în mașina peste care se prăvălise un copac. Aceștia au ridicat crengile pomului, astfel încât au creat un loc prin care să iasă automobilul din care l-au eliberat pe șoferul blocat, acesta fiind teafăr.

Eforturile de intervenție pentru ridicarea crengilor și a copacilor căzuți vor continua și luni, 7 august, în alte zone ale municipiului afectate de calamitatea naturală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*