FOTO Incendiu de proporții la un restaurant din Călărași: pompierii au luptat timp de 7 ore și jumătate pentru a stinge flăcările

Incendiu de proporții la un restaurant din Călărași. FOTO: ISU Călărași

Într-o intervenție de excepție, echipele de pompieri militari din cadrul ISU Călărași au reușit să stăpânească un incendiu devastator izbucnit într-un restaurant, cu parter și etaj, situat pe Strada 13 Decembrie. Pompierii au acționat timp de șapte ore și jumătate pentru a lichida flăcările, care amenințau să se răspândească la mai multe clădiri învecinate.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Călărași, incendiul a izbucnit în dimineața zilei de marți, 29 august, în jurul orei 02.05. La sosirea echipajelor specializate de stingere de la Detașamentul de pompieri Călărași, flăcările cuprinseseră deja întregul acoperiș al restaurantului și degajau un fum dens, cât şi la acoperișurile altor cinci clădiri învecinate, existând risc de extindere a arderii şi la alte imobile şi bunuri materiale aflate în imediata apropiere.

Confruntându-se cu o situație deosebit de dificilă, pompierii au decis să solicite sprijin de la subunitățile din Borcea, Lehliu, Dragalina și Oltenița. Astfel, forțele de intervenție au fost suplimentate cu patru autospeciale de stingere, în total fiind mobilizate opt astfel de autospeciale. În plus, o autoscară mecanică de 42 de metri, echipaje SMURD pentru prim ajutor și autospeciale pentru primă intervenție și comandă au fost aduse pentru a gestiona situația complexă.

Eforturile susținute ale pompierilor au dat roade, iar incendiul a fost stins după aproximativ șapte ore și 30 de minute de luptă intensă. În total, au fost implicate 13 autospeciale și numeroase echipe specializate.

Cauza incendiului rămâne deocamdată necunoscută și este în curs de investigare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*