FOTO Polițiștii din Călărași au început să verifice respectarea măsurilor de combatere a pandemiei în piețele din județ. 75 amenzi au fost aplicate în prima zi

Polițiștii au controlat respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. FOTO IPJ Călărași
Polițiștii au controlat respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. FOTO arhiva IPJ Călărași

În această dimineață, polițiștii alături de jandarmi, polițiști locali și pompieri au continuat să acționeze, pe județului Călărași, pentru siguranța și sănătatea cetățenilor, fiind intensificate activitățile de verificare în zona piețelor.

Au fost legitimate peste 200 de persoane și au fost controlate 36 de obiective/locații cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.
Totodată, pentru siguranța cetățenilor, polițiștii de la rutieră au acționat pentru verificarea mijloacelor de transport public în comun.

Au fost aplicate 94 de sancțiuni contravenționale, 75 dintre acestea fiind conform Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

“Recomandăm tuturor cetățenilor  să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în magazine și în celelalte spații unde este obligatoriu, precum și în mijloacele de transport în comun, să respecte modul de organizare a evenimentelor, să nu se expună la riscuri.

De asemenea, reamintim că s-a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele prezente în proximitatea unităților de învățământ, piețe, târguri, stații de autobuz, gări, autogări și alte asemenea spații publice deschise, de pe raza întregului județ.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19″, au transmis reprezentanții IPJ Călărași.

Polițiștii au controlat respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. FOTO IPJ Călărași
Polițiștii au controlat respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. FOTO IPJ Călărași

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*