FOTO VIDEO Consiliul Județean Călărași își propune modernizarea întregii infrastructuri de drumuri a județului. Președintele CJ, Vasile Iliuță: „Mai avem un deficit de vreo 230 de kilometri de drumuri neasfaltate”

Vasile Iliuță. FOTO Cristina Sîmbeteanu

Președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță, a anunțat joi, 17 noiembrie, în conferința de presă săptămânală a partidului că instituția pe care o conduce, Consiliul Județean Călărași, se pregătește să semneze, săptămâna care vine, documentele pentru intrarea în reabilitare a aripii cu risc seismic a Spitalului Județean, precum și clădirea Muzeului Dunării de Jos. Ambele imobile vor fi consolidate cu bani accesați prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). În total, investițiile se ridică la aproape 11 milioane de euro, după cum precizează șeful CJ Călărași.

Acesta nu este însă singurul proiect pe care administrația PSD îl are în derulare pentru comunitatea din județul Călărași. Pe data de 5 decembrie, Moș Nicolae vine cu un cadou special destinat copiilor cu dizabilități.

„Avem pe data de 5 decembrie inaugurarea (n.red- darea în folosință) a Centrului SERA, pentru copiii tulburări din spectrul autism și sindromul Down”, specifică președintele filialei social-democrate de la Călărași, Vasile Iliuță.

Liderul PSD a amintit în conferința de joi și despre inspecția pe care a făcut-o la jumătatea săptămânii pentru recepționarea drumurilor județene 402 și 302, care au fost recent asfaltate și care devin astfel o cale de acces importantă și modernă pentru locuitorii localităților pe care le traversează.

„Am fost în teren pentru a verifica, pentru recepționarea drumurile 402 și 302, cel mai mare obiectiv de investiții de infrastructură, este un drum regional care face legătura între județul Călărași – plecând de la Dunăre, din comuna Curcani, trecând prin Luica, Nana, Sărulești, Tămădău, Fundulea și limită cu județul Ialomița. E un drum (n.red – o lucrare) care însumează 125 de milioane de lei. (…) Urmează ca în două săptămâni să semnăm și recepția”, precizează Vasile Iliuță.

De altfel, pe parcursul conferinței, social-democratul a subliniat în mod constant importanța investițiilor actuale și viitoare în infrastructura rutieră a județului, o necesitate de bază a întregii comunități.

„La nivelul anului 2016, când am preluat mandatul de președinte al Consiliului Județean Călărași, aveam 300 km de drumuri asfaltate. Astăzi avem undeva la 550 km de drumuri asfaltate. Mai avem un deficit de vreo 230 km de drumuri neasfaltate, sunt de pământ și acum, dar urmează să avem, din nou, pe Axa 6 de Infrastructură Mare la nivelul ADR Sud Muntenia, pe Programul Operațional Regional, unde am avut o întâlnire cu autorități din celelalte județe (…) unde am hotărât ca fiecare județ să acceseze 60 de milioane de euro însemnând (n.red- contravaloarea a) două drumuri județene”, a detaliat președintele CJ Călărași.  

Tot în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o joi, Vasile Iliuță a dezvăluit faptul că echipa județeană a PSD Călărași este în expansiune, fiind foarte atractivă pentru mulți dintre aleșii locali liberali, aparent nemulțumiți de modul în care partidul sub însemnele căruia și-au dobândit mandatele de primari gestionează lucrurile la nivel central.

În aceeași notă, președintele PSD Călărași a salutat acest val de migrație politică argumentând că formațiunea pe care o conduce la nivel de filială se îmbogățește cu oameni care au demonstrat deja că pot face performanță în administrația publică locală și județeană.

„Ne mărim echipa zi de zi. Din zona PNL se vine către zona PSD, noi am acceptat, sunt oameni care au demonstrat cât au fost în echipa PNL și aleg echipa PSD. Nu numai de la PNL, ci din toate zonele, dacă sunt oameni care cred într-o echipă care se va îndrepta, în 2024, pentru a câștiga cele patru rânduri de alegeri care vor fi, europarlamentare, locale, prezidențiale, parlamentare”, a subliniat Vasile Iliuță.

În plus, afirmă liderul social-democrat, nou-veniții din partid au inclusiv șanse de a fi propulsați în aparatul guvernamental, care se va dovedi că pot fi valoroși în funcții de reprezentare de la nivel ministerial.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*