FOTO VIDEO PSD Călărași a încheiat un protocol cu Partida Romilor. Vasile Iliuță:“ În 20 de localități vor avea reprezentanți în consiliile locale pe lista PSD”

PSD Călărași a încheiat un protocol cu Partida Romilor.FOTO Liliana Boioglu

PSD Călărași a încheiat un protocol cu Partida Romilor în urma căruia această formațiune va susține candidații social-democrați la alegerile locale. În schimb, în 20 de localități din județ Partida Romilor va avea reprezentanți în consiliile locale pe lista PSD.

Protocolul a fost semnat astăzi, de Vasile Iliuță, președintele PSD Călărași și Nicolae Păun, președinte Partida Romilor.

“Semnăm protocolul pentru acordul politic de susținere a candidaților PSD. Vom ceda locuri de consilier local, consilier al primarului și mediatori școlari în toate localitățile unde avem primari. Acest protocol se semnează la nivelul județului Călărași. Avem deja o anexă cu 20 de localități unde minoritățile sunt un număr semnificativ și vrem ca ei să fie reprezentați în consiliile locale ale acestor localități.

Îi mulțumesc domnului președinte Nicu Păun pentru că prezența domniei sale la Călărași dă putere și dă încredere Partidei Romilor. Avem și reprezentanții județului Călărași prezenți aici. Cred că vom fi o echipă puternică mai mare cu semnarea acestui protocol împreună cu domnul președinte Nicu Păun”, a spus Vasile Iliuță.

Nicolae Păun a explicat ce își propune acest protocol.

“Sunt prezent la Călărași pentru a semna acest acord de colaborare și susținere a celor două formațiuni, respectiv PSD și Partida Romilor. Este adevărat că la nivelul organizației Partida Romilor am impus și s-a și votat în Consiliul Director la nivel național că acordurile politice vor fi semnate de mine pentru că îmi doresc foarte mult să urmăresc îndeaproape ce se urmărește prin semnarea acestor acorduri politice. La nivelul organizației noastre, cel puțin două lucruri sunt extrem de importante, și când spun la nivelul organizației noastre, mă refer implicit la toate comunitățile de romi de pe teritoriul României, adăugând chiar și cele 20 de comunități de pe teritoriul Călărașului, și anume este vorba de educație, dezvoltare comunitară și, nu în ultimul rând, sănătate”, a spus Nicolae Păun.

Localitățile din județul Călărași unde Partida Romilor va avea candidați eligibili pe listele de consilieri sunt: Municipiul Călărași, Oltenița, Budești, Chirnogi, Frumușani, Lehliu-Gară, Dor-Mărunt, Curcani, Șoldanu, Sărulești, Gălbinași, Chiselet, Dragalina, Mănăstirea, Spantov, Fundulea, Ciocănești, Ulmeni, Nana, Mitreni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*