Inspectorii de muncă din Călărași au aplicat, săptămâna trecută, amenzi de aproape 50.000 de lei

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Inspectoratul Teritorial de Muncă din Călărași a efectuat în cursul săptămânii trecute controale în următoarele domenii de activitate: confecții textile, construcții, comerț, brutării, exploatarea forestieră, fabricarea sticlei, operațiuni de mecanică generală, fabricarea hârtiei, agricultură, confecții metalice, prelucrarea și conservarea cărnii de pasăre, alte domenii de activitate.

Acțiunile de control au avut în vedere următoarele obiective:

  • identificarea și combaterea muncii nedeclarate;
  • a prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și a securității și sănătății în muncă;
  • eliminarea neconformităților constatate și dispunerea de măsuri;
  • verificarea respectării de către angajatori și angajați măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei cu COVID 19.

În urma controalelor efectuate, au fost depistate următoarele deficiențe:

  • lucrători care prestau muncă fără forme legale;
  • neevidențierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat;
  • neacordarea drepturilor salariale;
  • instruirea în mod necorespunzător a lucrătorilor;
  • lipsa echipamentelor individuale de protecția muncii.

În urma acestor controale, inspectorii de muncă din cadrul compartimentului Relații de Muncă au verificat 33 de angajatori, doi fiind sancționați, și s-au aplicat amenzi în valoare de 43.000 de lei, din care 40.000 de lei pentru muncă nedeclarată. Au fost dispuse 29 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

La rândul lor, inspectorii de muncă din cadrul compartimentului Securitate și Sănătate în Muncă au efectuat 31 de controale, iar 27 de angajatori au fost sancționați. Au fost acordate 55 de avertismente și s-au aplicat amenzi în valoare de 4000 de lei. Pentru remedierea deficientelor s-au aplicat 56 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*