Intervenție a salvatorilor călărășeni în ajutorul unui bărbat prins sub materiale de construcție

Intervenție a pompierilor în ajutorul unui bărbat prins sub materiale de construcție. FOTO: ISU Călărași

Un bărbat care efectua lucrări de demolare cu un excavator într-o fostă fabrică din Fundulea a rămas încarcerat după ce mai multe elemente de construcție s-au prăbușit peste utilajul pe care îl manevra. Pompierii l-au extras și l-au predat unui echipaj medical care l-a transportat de urgență la un spital din București.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași, miercuri, 4 ianuarie, în jurul orei 11.30, pompierii militari călărășeni au fost solicitați să intervină pe raza localității Fundulea pentru descarcerarea unei persoane rămase blocate în cabina unui utilaj excavator, după ce a fost surprins de prăbușirea unor elemente de construcții în timpul lucrărilor de demolare a unui imobil dezafectat.

La locul accidentului s-au deplasat un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Punctului de lucru Fundulea și două echipaje de descarcerare din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară, în același timp fiind pusă în mișcare și o unitate de terapie intensivă mobilă de la ISU Dealu Spirii București-Ilfov.

„Pompierii au ajuns rapid la locul incidentului și, cu ajutorul echipamentelor și accesoriilor din dotare, cât și cu sprijinul unui alt buldo-excavator, au reușit să extragă bărbatul rămas blocat. Acesta era conștient și nu suferise traumatisme majore, acuzând totuși dureri al nivelul spatelui și la nivelul coloanei cervicale”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Călărași, Ștefan Tătăranu.

Conducătorul utilajului a fost evaluat și de către cadrele medicale, iar ulterior a fost preluat și transportat la o unitate spitalicească din București.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*