VIDEO Ion Samoilă: „Așteptăm hotărârea Consiliului Național cu ghidul de organizare a alegerilor interne și din acel moment vom stabili un calendar la nivel județean”

Ion Samoilă. FOTO Adrian Boioglu

Secretarul executiv al PSD Călărașii, Ion Samoilă a anunţat joi, 19 mai, în cadrul conferinței de presă săptămânale a partidului, că alegerile interne ce urmează să aibă loc în cadrul organizației județene vor avea loc până în luna septembrie.

„După cum probabil ați auzit, în ultima ședință a Biroului Permanent Național s-a pus în discuție organizarea de alegeri interne în partid. La nivel local și județean. Această acțiune trebuie să se încheie până în luna septembrie. Este momentul când alegem conducerile locale, orășenești, municipale și județene. În acest sens, am anunțat toate organizațiile de partid să fie pregătite pentru această acțiune importantă. Vor fi alegeri în toate structurile de partid: organizația de bază, de femei, tineret, seniori. Suntem într-o amplă campanie de actualizare a bazei de date cu membrii de partid. Sunt membri de partid mai vechi, alții care și-au depus adeziunilor recent, dar indiferent de vechime, se face o altă adeziune, este o bază de date creată nou, pentru că vrem să avem o situație clară. După încheierea acestei campanii, toți membrii trecuți în baza nouă de date or să primească câte un carnet de membru de partid”, a declarat Samoilă.

El a precizat că se așteaptă decizia Consiliului Național al PSD, cu ghidul de organizare a alegerilor interne, iar apoi va fi făcut cunoscut și calendarul acțiunilor ce vor avea loc la nivelul organizației județene.

„Legat de această acțiune, așteptăm hotărârea Consiliului Național cu ghidul de organizare a acestor alegeri și din acel moment vom stabili un calendar la nivel județean pentru că fiecare membru de partid care-și propune să fie ales într-o funcție, la nivel municipal, județean, trebuie să participe și să spună ce are de gând pentru această funcție, trebuie să convingă fiecare membru de partid. Sunt sigur că după stabilirea calendarului o să anunțăm și un termen de depunere a candidaturilor pentru funcții la nivel județean: președinte, primvicepreședinte, vicepreședinți, secretar și membrii BPJ”, a mai spus Ion Samoilă.

Tot în conferința de presă, el a mai anunțat că săptămâna viitoare vor avea loc întâlniri cu primarii din județ, pentru a analiza proiectele depuse sau care urmează a fi depuse pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

„Am discutat cu primarii situația depunerilor de proiecte pe acest program și am convenit ca săptămâna viitoare să avem întâlniri zonale, să ne întâlnim cu 5-6 primari din fiecare zonă, și să discutăm despre proiectele pe care le au depuse”, a explicat Ion Samoilă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*