ITM Călărași a verificat angajatorii care desfășoară activități de protecție și gardă

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu

În perioada 22.02-01.03.2024, Inspectoratul Teritorial de Muncă Călăraşi a desfăşurat, în coordonarea  Inspecţiei Muncii, Campania Naţională pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care desfăşoară activităţi de protecţie şi gardă, cod CAEN 8010, în domeniul relaţiilor de muncă.

În cadrul campaniei au fost verificaţi 12 angajatori şi s-au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale: 1 amendă, în valoare de 10000 lei şi 2 avertismente.

Principalele neconformităţi constatate care au fost şi sancţionate sunt:

nerespectarea prevederilor referitoare la compensarea orelor suplimentare;

nerespectarea prevederilor referitoare la plata orelor de noapte;

nerespectarea prevederilor referitoare la compensarea muncii prestate în zilele de sărbătoare legală.

Pentru neconformităţile constatate s-au dispus 12 măsuri cu termene precise de rezolvare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*