Jandarmii călărășeni, la datorie în zonele în care au fost organizate manifestările religioase prilejuite de Bobotează

Jandarmii călărășeni, prezenți în zonele în care au fost organizate manifestările religioase prilejuite de Bobotează. FOTO IJJ Călărași

Jandarmii călărășeni vor asigura măsurile de ordine publică pentru desfășurarea în bune condiții a manifestărilor religioase și tradiționale prilejuite de Sărbătorirea Botezului Domnului (Bobotează), organizate în municipiile Călărași și Oltenița, precum și în comunele Grădiștea, Borcea, Jegălia, Unirea, Roseți, Independența, Dichiseni, Dragoș Vodă, Modelu și Vâlcelele.

Potrivit IJJ Călărași, jandarmii vor acționa, alături de lucrători din cadrul IPJ Călărași, ISU Călărași și Poliția Locală, pentru protecția participanților și îndrumarea acestora către zonele de distribuire a apei sfințite, precum și pentru respectarea prevederilor legale în vigoare pe perioada stării de alertă.

În vederea respectării măsurilor sanitare pentru desfășurarea activităților religioase, organizatorii au stabilit măsuri suplimentare pentru buna desfășurare a procesiunilor religioase, după cum urmează:

  1. participanții la slujbele religioase vor fi îndrumați de către personalul organizatorilor;
  2. agheasma mare va fi oferită credincioșilor în sticle doar de către personalul organizatorilor.

În scopul desfășurării acestor manifestări în condiții de siguranță, Jandarmeria Călărași le recomandă participanților următoarele:

  • să acorde o atenție sporită măsurilor de protecție sanitară;
  • să manifeste calm și înțelegere și să respecte indicațiile forțelor de ordine publică;
  • să aștepte cu răbdare împărțirea apei sfințite, fără a produce dezordine;
  • să acorde o atenție sporită modului de păstrare și asigurare a bunurilor personale;
  • să solicite, ori de câte ori este nevoie, sprijinul jandarmilor, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgență 112.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*