Județul Călărași, sub incidența unui cod portocaliu de ploi abundente

Cod Portocaliu de ploi torențiale în județul Călărași. FOTO ANM
Cod Portocaliu de ploi torențiale în județul Călărași. FOTO ANM

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis două avertizări pentru județul Călărași – una de Cod Galben și una de Cod Portocaliu.

Prima avertizare a debutat pe 8 octombrie 2020, la ora 11 și este valabilă până pe 9 octombrie, la ora 3.00. Astfel, în intervalul menționat, în cea mai mare parte a Munteniei vor avea loc averse cu caracter torențial, se vor semnala descărcari electrice, iar în interbale scurte de timp sau prin acumlare cantitățile de apă vor depăși izolat 50 l/mp.

Codul Portocaliu este semnalat după ora 3 a zilei de 9 octombrie și va dura până la ora 21.00.

“În județele Ialomița, Călărași, Constanța va ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40…70 l/mp”, au anunțat specialiștii de la ANM.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*