Majoritatea partidelor politice din Călărași a convenit la o campanie electorală civilizată. PSD și PMP au absentat de la întâlnire

Prefectura Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Prefectura Călărași. FOTO Adrian Boioglu

O întâlnire între președinții filialelor județene ale partidelor politice din Călărași a avut loc, luni, 9 noiembrie, la solicitarea prefectului Marian Stoica, în cadrul discuțiilor făcându-se apel la importanța desfășurării unei campanii civilizate, decente, în care să nu existe atacuri la persoană și în care să se promoveze oferta electorală a partidelor.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Călărași, ședință a fost una benefică întrucât au fost dezbătute subiectele de interes în legătură cu modul de desfășurare a campaniei electorale și ziua alegerilor, dar și gestionarea situației create de infecțiile cu virusul SARS Cov-2.

„Domnul Prefect a menționat importanța respectării prevederilor legale în vigoare cu referire la HG 856/2020 pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu privire la desfășurarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, punând accent pe măsurile specifice de reducere a răspândirii COVID-19: purtarea măștii, păstrarea distanței fizice, igiena și dezinfectarea mâinilor”, au precizat sursele citate.

Astfel au fost create premisele înființării unui parteneriat între partidele politice și prefectură, colaborare benefică și necesară depășirii situației existente create de pandemia COVID-19, printr-o comunicare mai bună între instituțiile statului și partidele politice. De asemenea, a rezultat necesitatea unor întâlniri ulterioare în care să poată fi discutate toate probleme apărute.

La ședință au participat președinții filialelor județene Călărași ale PNL, PPU, USR, PRO ROMÂNIA, PRM, PER, ALDE, Partida Romilor.

„Totodată, ne exprimăm regretul că două dintre formațiunile politice importante în județ, PSD și PMP, nu au participat la această ședință”, au mai transmis reprezentanții Prefecturii Călărași.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*