Mii de articole pirotehnice, confiscate de polițiștii călărășeni în urma a nouă percheziții domiciliare

Articole pirotehnice, confiscate de polițiștii călărășeni în urma a douăpercheziții domiciliare. FOTO arhiva IPJ Călărași

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au efectuat nouă percheziții domiciliare la mai multe persoane bănuite că dețin și comercializează bunuri de natură pirotehnică. Peste 40 de kilograme de articole pirotehnice au fost descoperite și ridicate în vederea confiscării.

Astfel, potrivit IPJ Călărași, în zilele de 20 și 21 decembrie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în urma exploatării datelor și informațiilor obținute, au documentat activitatea infracțională desfășurată pe linia operațiunilor pirotehnice în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă.

„În fapt, persoanele în cauză ar fi deținut și comercializat articole pirotehnice fără a fi autorizate în acest sens, pe raza județului Călărași”, au precizat reprezentanții IPJ Călărași.

Cu ocazia perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate în vederea confiscării 6.428 de articole pirotehnice de diferite categorii. De asemenea, în urma descinderilor, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au ridicat 75 de bormașini, pentru verificarea autenticității produselor.

Mii de articole pirotehnice, confiscate de polițiștii călărășeni în urma a nouă percheziții domiciliare

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” și ”punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similar cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare”.

1 Trackback / Pingback

  1. Zeci de kilograme de articole pirotehnice, confiscate de polițiști – Dambovitadeazi.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*