Neconformități constatate în șantierele din Călărași: ITM Călărași aplică sancțiuni în valoare de 42.000 de lei

Neconformități constatate în șantierele din Călărași: ITM Călărași aplică sancțiuni în valoare de 42.000 de lei. FOTO cu rol ilustrativ

În cadrul „Campaniei naționale de verificare a modului de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcțiilor”, desfășurată în perioada 13 februarie – 6 decembrie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași a descoperit numeroase neconformități în șantierele controlate, impunând sancțiuni contravenționale.

În urma controlului efectuat asupra a 36 de societăți comerciale, ITM Călărași a constatat un total de 80 de neconformități, pentru care au fost aplicate sancțiuni cu termene precise de rezolvare. Aceste măsuri punitive au inclus și nouă amenzi, însumând o valoare de 42.000 de lei.

Printre neconformitățile semnalate se numără: neglijarea îngrădirii, marcării și semnalizării corespunzătoare a golurilor tehnologice din incinta șantierului, furnizarea de echipament individual de protecție (EIP) uzat sau utilizarea necorespunzătoare a acestuia, lipsa de poduri sigure și solide la intrările în clădire, precum și absența elementelor de siguranță adecvate pe schelele utilizate în lucrări.

De asemenea, planurile proprii de securitate și sănătate nu au fost actualizate în conformitate cu evoluția lucrărilor, iar unele societăți nu au numit lucrătorii responsabili de acordarea primului ajutor în șantier. Totodată, zonele de lucru nu au fost marcate și semnalizate corespunzător.

ITM Călărași, în colaborare cu autoritățile locale, ia în serios aceste neconformități și acționează pentru a remedia situația. Prin intensificarea supravegherii și a controlului ulterior, se urmărește asigurarea unui mediu de lucru sigur și sănătos pentru toți lucrătorii din șantierele din Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*