Nicușor Cionoiu: Sănătatea românilor este prioritară pentru Partidul Social Democrat!

Senatorul PSD de Călărași, Nicușor Cionoiu. FOTO Facebook

Senatorul PSD de Călărași, Nicușor Cionoiu, este de părere că Hotărârea de Guvern privind înființarea centrelor de evaluare COVID reprezintă realizarea unui obiectiv important din planul de măsuri propuse de ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, „astfel încât să se reducă riscul de spitalizare și deces din cauza COVID-19”.

„Persoanele care au fost testate pozitiv și prezintă simptome medii sau ușoare se pot adresa în mod direct centrelor de evaluare, fără a mai avea nevoie de trimitere de la medicul de familie. Tratamentele vor fi prescrise de medicii din centrele de evaluare sau de medicii de familie, iar medicamentele vor putea fi luate de la farmaciile cu circuit deschis, pe baza prescripției medicale”, a precizat Nicușor Cionoiu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Senatorul social-democrat mai spune că pe lângă înființarea centrelor de evaluare, Alexandru Rafila a luat și alte măsuri importante pentru reducerea numărului de spitalizări și decese COVID-19, cum ar fi creșterea capacității de testare prin implicarea medicilor de familie și a farmaciilor sau aprobarea antiviralelor care pot fi folosite în primele zile de la infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

„Se pune accentul puternic pe prevenție, nu pe restricții și sancțiuni”, a mai comentat Nicușor Cionoiu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*