Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Călărași a finalizat lucrările de înregistrare a proprietăților, în comuna Curcani

Primăria Curcani. FOTO Primăria Curcani

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Călărași a finalizat lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților în comuna Curcani din județul Călărași. Proprietarii celor peste 9.000 de imobile vor primi, în curând, noile cărți funciare. Lucrările s-au desfășurat în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF), iar documentele vor fi eliberate gratuit pentru cetățeni. Finanțarea a fost asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020 (POR).

Noile cărți funciare ale celor 9.233 de imobile din comuna Curcani au fost înmânate autorităților locale, care le vor distribui proprietarilor.

În comuna Curcani, înregistrarea sistematică a proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară a început în anul 2021 și a vizat o suprafață totală de 5.362 de hectare.

În prezent, din totalul de 55 de UAT-uri din județul Călărași, zece sunt cadastrate integral (Curcani, Luica, Crivăț, Dragalina, Dragoş Vodă, Frumușani, Mânăstirea, Nana, Roseți, Ștefan Vodă), iar în alte 41 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF), atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) este beneficiarul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și de incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, inclus în Axa prioritară 11 din POR 2014-2020. Proiectul completează obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 ha din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 – cofinanțare de la bugetul de stat.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*