Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Călărași a încheiat contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare a imobilelor pe sectoare cadastrale cu 29 de primării

Imagine din Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) CĂLĂRAȘI a încheiat contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu 29 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din cele 31 eligibile. Dintre acestea, 20 de UAT-uri au semnat contracte de prestări servicii de înregistrare sistematică a imobilelor, în valoare totală de 4.901.422 de lei. Lucrările de cadastru general sunt gratuite pentru cetățeni și se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF).

Contractele de prestări servicii prevăd înregistrarea în sistemul integrat de cadastru și carte funciară a proprietăților din 328 de sectoare cadastrale, care însumează 32.599 de imobile și o suprafață totală de 27.969 de hectare.

Deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, fondurile necesare fiind asigurate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Călărași.

ANCPI va efectua plățile către primării după deschiderea cărților funciare aferente imobilelor recepționate.

În cadrul celei de-a IX-a etape de finanțare a fost dublată suma pe care o poate primi fiecare UAT eligibil pentru înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, de la 160.000 de lei, la 320.000 de lei.

În prezent, din totalul de 55 de UAT-uri din județul Călărași, au fost cadastrate în proporție de sută la sută opt comune (Crivăț, Dragalina, Frumușani, Luica, Mânăstirea, Nana, Roseți, Ștefan Vodă), iar în alte 29 de localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – aproximativ 313 milioane de euro, dar și din bugetul local al primăriilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*