Percheziții ale polițiștilor călărășeni în cazul unei rețele de import și comercializare ilegală a tutunului

Percheziții în cazul unei rețele de import și comercializare ilegală a tutunului. FOTO: IPJ Călărași

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul de Poliție Județean Călărași au desfășurat cinci percheziții domiciliare în județul Călărași, în cadrul unei operațiuni menite să dezvăluie o rețea infracțională specializată în importul și comercializarea ilegală a tutunului.

Potrivit IPJ Călărași, autoritățile au fost alertate cu privire la existența unei grupări infracționale care ar opera în localitatea Fundeni se ocupă cu achiziționarea unor cantități semnificative de tutun vrac neprelucrat din Bulgaria și ulterior îl mărunțește cu dispozitive speciale pentru a-l distribui în România.

În urma perchezițiilor efectuate în comuna Fundeni, polițiștii au descoperit o cantitate impresionantă de material: 627 kg de tutun frunză și 670 kg de tutun mărunțit, evaluată la suma totală de 405.189 de lei. În plus, au fost identificate și alte elemente de probă, printre care o instalație artizanală neautorizată pentru prelucrarea tutunului, un laptop, 6 telefoane mobile și 13 caiete A5, folosite pentru a consemna datele referitoare la comenzile de tutun.

Activitățile se desfășoară în continuare pentru probarea întregii activități infracționale și  tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*