Polițiștii călărășeni au confiscat aproape 2,5 tone de ulei uzat, depozitat în condiții necorespunzătoare

Verificări și controale în domeniul operaţiunilor cu substanțe și deșeuri periculoase. FOTO IPJ Călărași

Polițiștii din Călărași au indisponibilizat 2.420 de litri de ulei uzat, depozitat în condiții necorespunzătoare, în urma unei acțiuni desfășurate la nivel național.

Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului Călărași, polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiști ai Serviciului Rutier, au desfășurat activități pentru prevenirea și sancționarea faptelor de natură penală și contravențională la regimul substanțelor și deșeurilor periculoase.

Acțiunea a avut ca scop creșterea siguranței cetățenilor și combaterea infracționalității în domeniu, prin verificarea legalității, a modului de efectuare a operațiunilor cu substanțe și deșeuri periculoase, precum și a condițiilor în care se desfășoară aceste operațiuni de către agenții economici, în județul Călărași.

Echipele de control au constatat o infracțiune la Legea nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor și au aplicat șapte sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.700 de lei. Totodată, au fost indisponibilizați 2.420 de litri de ulei uzat, depozitat în condiții necorespunzătoare, în recipiente, neetanșe, prezentând scurgeri semnificative pe sol.

Astfel, în cursul zilei de joi, 5 august, în urma verificărilor efectuate a fost depistat un bărbat, de 38 de ani, din municipiul Călărași, care, în calitate de administrator, ar fi depozitat în condiții necorespunzătoare 2.420 de litri de ulei uzat, provenit de la motoare cu combustie, depozitat în condiții necorespunzătoare, în aer liber. De asemenea, bărbatul nu a putut face dovada unui contract pentru predarea uleiurilor uzate cu operatori economici autorizați să desfășoare activități de colectare, valorificare și/sau de eliminare.

Față de persoana responsabilă s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*