Polițiștii călărășeni, la datorie pentru un Revelion în siguranță

Polițiștii călărășeni, la datorie pentru un Revelion în siguranță

În minivacanța de Revelion, polițiștii din Călărași vor fi prezenți în stradă și vor acționa pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Potrivit IPJ călărași, în perioada 31 decembrie – 2 ianuarie, zilnic, peste 100 de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași  vor fi prezenți la datorie și vor desfășura activități specifice pentru asigurarea ordinii și siguranței publice și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

Pe drumurile publice, poliţiştii de la rutieră vor acționa pentru prevenirea producerii unor accidente grave, folosind aparate de măsurare a vitezei, de stabilire a prezenței alcoolului în aerul expirat și drugteste.

În această perioadă, polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase, împreună cu polițiștii de la celelalte structuri, au intensificat acțiunile de prevenire și combatere a evenimentelor cauzate de folosirea ilegală a articolelor pirotehnice, până în prezent fiind indisponibilizate peste 600 de kg de astfel de materiale.

Se acordă o atenție sporită verificării modului de respectare a prevederilor legale privind comercializarea produselor alimentare, a celor specifice sărbătorilor de iarnă și a articolelor pirotehnice.

De asemenea, în scopul prevenirii producerii unor evenimente negative, poliţiştii vor intensifica verificările la societățile comerciale, în special la cele care colectează şi transportă valori monetare, precum unitățile bancare, supermarketurile și centrele comerciale, pentru a verifica modul în care se respectă prevederile legale privind paza obiectivelor şi sistemele de pază.

Recomandăm tuturor cetățenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie, pentru a petrece minivacanța în liniște și siguranță!

Totodată, pentru prevenirea implicării în evenimente negative, polițiștii le recomandă cetățenilor să adopte un comportament responsabil, să respecte normele de conviețuire socială și regulile de circulație.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*