Polițiștii de frontieră călărășeni, la datorie în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale Catolice și Floriilor Ortodoxe

Având în vedere că ne aflăm în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale Catolice și a Floriilor Ortodoxe, la nivelul Poliției de Frontieră Române au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere și control la frontiera de stat, iar polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică.

În această perioadă, atât în punctele de trecere a frontierei, cât și în zona de frontieră, polițiștii de frontieră desfășoară zilnic, activități de supraveghere și control la frontiera de stat, precum și pentru prevenirea și combaterea infracționalității transfrontaliere.

În prezent, în Punctul de Trecere a Frontierei Călărași, traficul autovehiculelor și persoanelor se desfășoară în condiții normale, fără a se înregistra timpi mari de așteptare.

De menționat faptul că, dacă situația o impune, numărul polițiștilor de frontieră va fi suplimentat, astfel încât media timpilor de așteptare să se încadreze în valorile normale.

Totodată, se va menține permanent legătura cu autoritățile de frontieră din statul vecin, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

Având în vedere că a debutat și vacanța școlară și mulți copii vor călători în afara granițelor țării însoțiți de părinți/ reprezentanți legali, se recomandă pregătirea din timp a documentelor de călătorie pentru efectuarea formalităților de frontieră cu celeritate, verificarea documentelor necesare minorilor la ieșirea din țară.

Nu în ultimul rând, persoanelor care doresc să tranziteze frontiera națională li se recomandă să utilizeze toate punctele de frontieră deschise în regim internațional, să consulte aplicația Trafic on-line disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră Române – www.politiadefrontiera.ro, iar pentru informații utile privind trecerea frontierei de stat să apeleze numărul unic de informare al Poliției de Frontieră Române, 021.9590, care funcționează în regim permanent.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*