Polițiștii rutieri călărășeni au fost colindați de tinerii din cadrul Centrului „Sera”

Polițiștii rutieri călărășeni au fost colindați de tinerii din cadrul Centrului „Sera”. FOTO: IPJ Călărași

Polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost vizitați de colindători.

Astfel, tinerii din cadrul Centrului de Servicii Sociale pentru Copii și Familie „Sera” Călărași au adus magia sărbătorilor de iarnă prin cântece tradiționale. Plini de entuziasm, colindătorii au vestit bucuria sărbătorilor de iarnă.

Perioada sărbătorilor de iarnă aduce pentru cei mici o mulțime de bucurii, iar plecatul la colindat este unul dintre cele mai așteptate momente. În acest context, polițiștii prezintă câteva recomandări, pentru a crește siguranța copiilor.

Întrucât cei mici merg în principal neînsoțiți la colindat, crește riscul ca aceștia să fie acostați fie de alți minori, fie de adulți, pentru a le cere banii adunați din această activitate tradițională, crescând astfel riscul ca minorii să fie victime ale unor agresiuni.

Pentru a evita victimizarea copilului dumneavoastră atunci când se află la colindat vă recomandăm:

  • Însoțiți copilul mai ales dacă pleacă pe timp de seară sau noapte la colindat!
  • Stabiliți exact locațiile și traseul pe care urmează să-l parcurgă atunci când merge la colindat!
  • Stabiliți și verificați cu ce copii se va deplasa să colinde!
  • Impuneți-le copiilor să plece la colindat doar pe timp de zi și recomandați-le să evite zonele izolate!
  • Este bine să le reamintiți să nu se lase niciodată invitați de necunoscuți într-un loc, la o petrecere sau la o plimbare cu mașina.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*