Pompierii militari călărășeni au fost solicitaţi să intervină la 74 situații de urgență în ultimele trei zile

Intervenție a pompierilor din Călărași. FOTO ISU Călărași

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate prin numărul unic de urgenţă 112 să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi/sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat, la un număr de 74 misiuni.

Din numărul total de intervenții, 64 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I. și pentru intervenţia la şase accidente rutiere produse pe raza localităţilor: Municipiul Călăraşi pe strada Griviţa, (unde un autoturism a deviat într-o locuinţă de pe marginea străzii, rezultând o victimă rănită uşor), localitatea Roseţi (un autoturism s-a răsturnat în şanţ, o persoană implicată, care a fost transportată ulterior la UPU Călăraşi), localitatea Vasilaţi (un autoturism s-a răsturnat pe câmp; în urma accidenului au rezultat două victime, una nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi una cu traumatisme uşoare care a fost ulterior transportată la UPU Călăraşi), localitatea Lehliu-Gară (unde un autoturism s-a răsturnat în şanţ, au rezultat 3 victime, una a fost trasportată la UPU Călăraşi), localitatea Ciocăneşti (un autoturism a acroşat un biciclist, acesta fiind transportat la UPU Călăraşi cu uşoare traumatisme) şi localitatea Şoldanu unde un autoturism a deviat într-o locuinţă, rezultând o victimă rănită uşor.

În urma producerii celor şase accidente rutiere, pompierii militari din cadrul subunităţilor ISU Călăraşi au intervenit cu autospecialele de descarcerare şi cu echipajele de prim ajutor SMURD pentru salvarea persoanelor implicate în evenimentele rutiere enumerate mai sus, care au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost transportate la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti.

De asemenea, echipajele profesioniste de stingere din cadrul subunităţilor inspectoratului au fost solicitate să intervină pentru lichidarea a trei incendii produse în localităţile: Comuna Gălbinaşi incendiu la o locuinţă unde a fost găsită o victimă carbonizată în vârstă de aproximativ 75 de ani, A2, Km. 61, Calea I unde anvelopa unui TIR încărcat cu piatră a luat foc, sat Progresu (incendiu de vegetaţie uscată).

Totodată, în urma manifestării fenomenelor meteorologice prognozate pentru judeţul Călăraşi, echipajele profesioniste din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitate să intervină la degajarea unor elemente de la acoperişul unui bloc de locuinţe situat pe strada Ştirbei Vodă din Municipiul Călăraşi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*