Cinci cetățeni străini, depistați cu ședere ilegală în Călărași

Cinci cetățeni indieni, depistați cu ședere ilegală în Călărași. FOTO cu rol ilustrativ

Cinci bărbați din India au fost depistați cu ședere ilegală de polițiștii de imigrări din Călărași. În toate cazurile au fost emise decizii de returnare, iar față de doi dintre aceștia a fost dispusă măsura de interzicere a intrării în România pentru o perioadă de un an.

Polițiștii Biroului pentru Imigrări al Județului Călărași au desfășurat marți, 11 octombrie, o acțiune pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetățenilor străini pe teritoriul României. Astfel, în timpul activității întreprinse, au fost depistați cu ședere ilegală, cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 48 de ani, toți din India.

Din verificări a reieșit că persoanele în cauză au intrat legal în România, în baza pașaportului biometric și a vizei de lungă ședere în scop de muncă, însă nu au întreprins demersurile necesare în vederea reglementării șederii pe teritoriul României.

Pe numele celor cinci cetățeni străini au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile. De asemenea, față de doi dintre aceștia a fost dispusă și instituirea măsurii de interzicere a intrării în România pentru o perioadă de un an.

La acțiune, polițiștii de imigrări au fost sprijiniți de colegii lor de la Biroul pentru Imigrări al Județului Ialomița, precum și de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Călărași, respectiv de polițiști din cadrul Poliției Orașului Budești.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acțiuni privind combaterea șederii ilegale, solicitând cetățenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de ședere pe teritoriul României.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*