Prefectura Călărași anunță schimbări ale programului de lucru la Serviciul Public Comunitar Pașapoarte

Instituția Prefectului – județul Călărași informează că de la 1 aprilie 2022 programul de lucru al Serviciului Public Comunitar Pașapoarte din Călărași a suferit unele modificări. Astfel, programul acestui serviciu este acum, de luni până vineri, între orele 08.30 – 16.30.

Pentru a efectua o programare online trebuie urmate etapele aferente, așa cum sunt descrise pe site-ul https://www.epasapoarte.ro, rubrica INSTRUCȚIUNI, iar finalizarea programării se realizează prin selectarea câmpului REZERVĂ, care va transmite la adresa de email indicată un mesaj de confirmare a programării. Neconfirmarea programării în termen de două ore duce la anularea acesteia.

„Adresăm rugămintea cetățenilor care au efectuat o programare și nu se mai pot prezenta pentru depunerea cererii de eliberare a documentului de călătorie sau care au obținut deja acest document, să anuleze programarea respectivă, prin accesarea butonului <<Anulează programare>> din e-mailul de confirmare. De asemenea, va reamintim că cererile de eliberare a pașapoartelor se pot depune la orice serviciu public comunitar de pașapoarte, indiferent de locul de domiciliu al solicitanților”, au precizat reprezentanții instituției.

Termenul de soluționare a cererilor de eliberare a pașapoartelor simple electronice depuse la nivelul serviciilor publice comunitare de pașapoarte, în cazul persoanelor care au solicitat ridicarea documentului de călătorie din țară, este de 5 zile lucrătoare, deși termenul legal este de 15 zile lucrătoare.

Cetățenii au posibilitatea de a verifica singuri, în timp real, etapele de soluționare a cererilor de pașapoarte simple electronice, precum și momentul în care pașaportul simplu electronic poate fi ridicat de la ghișeu, prin accesarea link-ului disponibil pe platforma www.epasapoarte.ro, secțiunea Status pașaport, pe site-ul oficial al Direcției Generale de Pașapoarte www.pasapoarte.mai.gov.ro, precum și pe site-urile instituțiilor prefectului, având ca și criterii de căutare numărul de cerere sau ultimele nouă caractere din CNP și data depunerii cererii.

În scopul evitării supraaglomerării la sediile serviciilor publice comunitare de pașapoarte și pentru eliminarea timpilor de așteptare la ghișee, recomandăm cetățenilor să opteze, în momentul depunerii cererilor de pașapoarte, pentru transmiterea pașaportului simplu electronic la adresa de domiciliu/reședință din țară, prin intermediul PrioriPost, serviciul de curierat rapid al Poștei Române (tariful perceput pentru acest serviciu este de 11,30 lei cu TVA inclus, iar plata se realizează la momentul livrării documentului de călătorie).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*