FOTO VIDEO Președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță, anunță premierea copiilor cu medii de 10 și semnarea unui important contract pentru Spitalul Județean

Vasile Iliuță, alături de Eduard Grama, la conferința de presă săptămânală a PSD Călărași

Într-o conferință de presă susținută joi, 13 iulie, președintele Organizației Județene Călărași a Partidului Social Democrat (PSD), Vasile Iliuță, a dezvăluit două informații deosebit de importante pentru județ. Alături de el s-a aflat directorul general al Ecoaqua SA, Eduard Grama, care a prezentat detalii referitoare la un program de premiere a performanței în învățământ.

Unul dintre punctele de interes a fost semnarea unui contract crucial pentru Spitalul Județean de Urgență „Dr. Pompei Samarian”. Contractul vizează reabilitarea și modernizarea infrastructurii de fluide medicale, precum și instalarea de sisteme de detectare și alarmare în cazul depășirii concentrației admise de oxigen în atmosferă, având în vedere riscul incendiilor. Această măsură vine în contextul necesității de a asigura un grad ridicat de securitate și a preveni evenimentele nedorite care pot afecta pacienții și personalul medical. Valoarea proiectului se ridică la 10 milioane de lei, iar termenul de finalizare este estimat la 36 de luni.

Acestea nu sunt singurele inițiative discutate în cadrul conferinței de presă. Au fost abordate și subiecte legate de proiecte de dezvoltare la nivelul Consiliului Județean și de asociații de dezvoltare în domeniul gestionării deșeurilor solide în județul Călărași. De asemenea, s-au făcut referiri la oportunitățile de finanțare prin programele europene pentru realizarea unor infrastructuri necesare comunității.

De asemenea, directorul general al Ecoaqua SA, Eduard Grama, a explicat programul de premiere a elevilor care au obținut media 10 la sfârșitul anului școlar 2022 – 2023. Programul, dezvoltat în parteneriat de Ecoaqua SA și Consiliul Județean, va oferi burse de merit elevilor care îndeplinesc anumite criterii. În acest an, inițial au fost stabilite zece burse, însă ulterior s-a decis acordarea a 38 de burse, întrucât au fost înregistrate 38 de dosare cu media 10.

Eduard Grama a subliniat importanța recunoașterii eforturilor și performanțelor remarcabile ale elevilor și a anunțat că programul va continua și în anii următori, conform regulamentului care va fi publicat la momentul respectiv.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*