Salonul anual de primăvară, deschis la Muzeul Dunării de Jos

Salonul anual de primăvară, la Muzeul Dunării de Jos

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, anunță la deschiderea Salonului anual de primăvară.
Evenimentul va avea loc marți, 15 martie, ora 15.00, la sediul muzeului din strada Progresului, nr. 4.

“Atitudini artistice variate vom descoperi la Salonul de primăvară Călărași 2022, care se va deschide în spațiul expozițional al Muzeului Dunării de Jos, la fel ca edițiile precedente. Unicitatea fiecărui
expozant este pusă în evidență prin tehnică și viziune, prin modul de a echilibra vizibilul cu invizibilul, prin sentimentele particulare ce relaționează ființa omului cu spațiul său existențial.

Conotațiile figurative se alătură realității, accentele abstracte vin să întâmpine expresiilor moderniste, iar pictura în acrilic și ulei concurează cu desenul, cu acuarela, cu gravura și sculptura, dar și cu
fotografia, lăsând la vedere comunicarea între mai experimentații și mai tinerii participanți. Învitată în expoziție, graficiana Marieta Besu expune pictură, ramură a creației sale care a însoțit-o în permanență în activitatea de atelier.

Îmbinând forma stilizată cu elemente de picturalitate, aceasta evocă universul foral prin intermediul unor armonii tonale în care dozajele de culoare redefinesc elemente de morfologie a imaginii, dar aduc în discuție și admirația artistei pentru metamorfozele naturii”, a declarat criticul de artă, Ana Amelia Dincă

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*