VIDEO Vicepreședintele CJ Călărași, Mihăiță Beștea, propunerea PSD pentru funcția de prefect al județului

Vicepreședintele CJ Călărași, Mihăiță Beștea, propunerea PSD pentru funcția de prefect al județului

Președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță, a vorbit joi, 9 decembrie, în cadrul conferinței săptămânale de presă a partidului despre discuțiile din cadrul alianței de guvernământ asupra modului de ocupare a funcțiilor la nivel central și local, precizând că s-a stabilit ca prefecții să aibă culoarea politică a președinților de consilii județene.

Potrivit lui Vasile Iliuță, decizia încă nu a fost luată definitiv, în sensul că nu a fost menționată și în acordul de alianță semnat cu liberalii, dar l-a nominalizat pe vicepreședintele CJ Călărași, Mihăiță Beștea, pentru funcția de prefect al județului.

„Se negociază, în continuare, pentru a putea să oferim oameni politici pe funcții, care să poată guverna România și județele, în speță, prefecții pe care cu toții îi așteptăm. (…) S-a stabilit, după negocieri, că prefectul va fi compatibil cu președintele consiliului județean, de culoarea specifică. Cred că dacă se va merge președinte consiliu județean – prefect, lucrurile vor funcționa. (…)Nu este finalizată, nu s-a semnat nimic. Așteptăm să se semneze completarea la protocolul Alianței despre cum se împart prefecții în țară pe județe”, a precizat Vasile Iliuță.

Prezent la conferința de presă de la sediul PSD Călărași, Mihăiță Beștea a vorbit despre intenția Consiliului Județean Călărași de a construi un parc de știință şi tehnologie, destinat elevilor, profesorilor şi firmelor din județ. Ideea îi aparține fostului profesor şi inspector școlar, Klaus Nicolae Micescu. La sfârșitul lunii octombrie acesta a fost prezent, alături de delegația CJ Călărași, în Klagenfurt, Austria, unde a văzut un astfel de laborator educațional, în cadrul căruia tinerii pasionați de știință şi tehnologie învață în mod creativ, iar profesorii beneficiază de cursuri de formare profesională. Vicepreședintele CJ, Mihăiță Beştea, a fost şi el prezent în Austria şi este cel care şi-a dorit să implementeze acest proiect.

Tot în cadrul conferinței de presă de joi, 9 decembrie, s-a vorbit și despre majorarea valorii alocație de hrană pentru beneficiarii sistemului de Asistență Socială Călărași. Prezentă la conferință, Daniela Arbagic, directorul Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Călărași, a explicat că norma de hrană pentru asistență socială este stabilită din 2014 și este la un nivel extrem de mic, ceea ce creează probleme foarte mari de a asigura hrana beneficiarilor. Motiv pentru care a fost realizat de Proiect de Hotărâre de Consiliu Județean prin care a fost majorată această alocație de hrană până la valoarea de 24 de lei.

„Avem aprobarea ca, de la 1 ianuarie, să aplicăm o rație de hrană un pic mai mare. Nu este foarte mare, dar este cea ce noi putem să aplicăm în momentul de față, pornind de la un calcul care a ținut cont numai de rata inflației. La acest moment consiliul județean de poate raporta numai la aceste valori pentru că toată alocația de hrană este cuprinsă și într-un standard de cost pe an de beneficiar, normative care încă nu au fost modificate”, a spus Daniela Arbagic.

Totodată, în acest sens, Consiliul Județean și DGASPC au cerut sprijinul parlamentarilor PSD Călărași, pentru ca, printr-o modificare legislativă, să fie majorată norma de hrană.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*