Sancțiuni în valoare de peste 250.000 de lei, aplicate de polițiștii călărășeni în perioada minivacanței de Paște

Sancțiuni în valoare de peste 250.000 de lei, aplicate de polițiștii călărășeni în perioada minivacanței de Paște. FOTO cu rol ilustrativ

Inspectoratul de Poliție Județean Călărași a fost la datorie, pe toată perioada minivacanței de Paște, astfel încât întreaga comunitate să petreacă în liniște și siguranță sărbătoarea Învierii Domnului. În urma activităților desfășurate, polițiștii au intervenit la peste 300 de evenimente sesizate prin 112, au constatat 113 infracțiuni și au aplicat 589 de sancțiuni contravenționale.

Potrivit IPJ Călărași, în perioada 14 – 17 aprilie, aproximativ 700 de polițiști au acționat, la nivelul județului, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, polițiștii au efectuat 28 de acțiuni punctuale, intervenind la 318 evenimente sesizate de cetățeni. În urma acțiunilor desfășurate, polițiștii au constatat 113 infracțiuni, fiind prinse în flagrant 21 de persoane, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 6 măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 589 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 250.000 lei.

Ca măsuri complementare, au fost reținute 44 de permise de conducere și retrase 13 certificate de înmatriculare.

Exemple:

  • Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au depistat trei bărbați în timp ce conduceau vehicule sub influența alcoolului. Primul bărbat, de 55 de ani, a fost depistat pe DJ 304 A, în localitatea Dorobanțu, județul Călărași, iar în urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,66 mg/l alcool în aerul expirat. Cel de-al doilea bărbat, în vârstă de 62 de ani, a fost depistat pe strada Parcului, din comuna Perișoru, județul Călărași, iar în urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,78 mg/l alcool în aerul expirat. Cel de-al treilea bărbat, de 54 de ani, a fost depistat în localitatea Valea Argovei, județul Călărași, iar în urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,46 mg/l alcool în aerul expirat. Au fost conduși la spital, unde le-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele celor în cauză, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.
  • În data de 17 aprilie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Lehliu Gară și Secției 7 Poliție Rurală Dor-Mărunt, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au procedat la oprirea regulamentară a unui autoturism, în comuna Dor-Mărunt, județul Călărași.  Întrucât șoferul nu s-a conformat semnalelor polițiștilor și și-a continuat deplasarea spre orașul Lehliu-Gară, echipajele au început urmărirea acestuia folosind mijloacele acustice și luminoase. Conducătorul autoturismului nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a pierdut controlul ieșind în afara părții carosabile. La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr, de 28 de ani, din comuna Dragoș-Voda, împreună cu concubina sa și fiul acestora. Șoferul și ceilalți pasageri nu prezentau răni vizibile, aceștia refuzând transportul la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În plus, în urma verificărilor s-a constatat faptul că tânărul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
  • La data de 16 aprilie, ora 23.37, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că la blocul J28, din municipiul Călărași, este un scandal în desfășurare. Patrulele de siguranță publică aflate în serviciu s-au deplasat la fața locului, iar din verificările efectuate s-a stabilit că pe fondul unui conflict spontan și al consumului de alcool mai multe persoane s-au agresat reciproc, lovindu-se cu pumnii și picioarele în incinta scării blocului J28, tulburând astfel ordinea și liniștea publică. Un bărbat a fost transportat la spital, însă a refuzat acordarea de îngrijiri medicale. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*