Sărbătoarea Floriilor și Paștele Catolic, vegheate de sute de polițiștii călărășeni

În weekendul prilejuit de sărbătoarea Floriilor și a Paștelui Catolic, polițiștii călărășeni se vor afla în stradă, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea producerii oricăror evenimente negative.

În acest weekend, pentru credincioșii ortodocși urmează Floriile, iar pentru cei catolici Paștele. Astfel, pentru a petrece în condiții de siguranță, fără a fi înregistrate evenimente negative, în perioada 7 – 10 aprilie, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost suplimentate efectivele de ordine și siguranță publică.

Zilnic, în medie, peste 100 de polițiști vor acționa, la nivel județean, în special în apropierea lăcașurilor de cult unde vor fi organizate manifestări religioase și în locurile unde se vor desfășura manifestări publice. Totodată, polițiști rutieri vor fi prezenți pe principalele drumuri naționale și județene, pentru prevenirea accidentelor grave și fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație grave și menținerea unei atitudini prudente în trafic, polițiștii rutieri vor acționa cu aparate radar în întreg județul.

Activitățile vor fi desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice, iar structurile de poliție transporturi vor asigura măsurile de ordine publică, în trenurile de călători, stațiile și triajele de cale ferată.

Pentru a vă bucura în liniște de sărbători, polițiștii vă recomandă:

În zonele aglomerate din piețe, gări, autogări, magazine, lăcașe de cult, fiți foarte atenți cu banii și obiectele personale!

În aglomerație, dacă vă simțiți bruscați, controlați-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment!

În situația în care o să vă petreceți weekend-ul departe de casă, pentru a nu deveni victime ale infracțiunii de furt, polițiștii vă recomandă să nu postați pe rețelele de socializare mesaje din care să reiasă că lipsiți de la domiciliu, întrucât acest lucru poate constitui o invitație pentru hoți.

Asigurați-vă locuința cu uși metalice sau confecționate din materiale rezistente care să fie prevăzute cu încuietori sigure și nu lăsați ferestrele întredeschise.

Evitați să lăsați cheile de la intrarea în locuință în locuri „tradiționale”(sub preșul de la ușă, ori în cutia poștală).

Manifestați prudență sporită față de necunoscuții care sună la ușă invocând diverse pretexte (comercianți ambulanți, persoane care solicită să dea un telefon urgent sau cer un pahar cu apă).

De asemenea, polițiștii vin în sprijinul conducătorilor auto cu următoarele recomandări:

Circulați cu viteză adaptată condițiilor din trafic, în special când se circulă în coloană și nu uitați de politețea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranță, în mers, măriți distanța dintre vehicule.

Conduceți prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asigurați-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre și evitați depășirile care, în condiții de vizibilitate redusă și carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

Pietonilor le recomandăm să-și sporească atenția și să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranță. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă.

În caz de nevoie sau dacă ați asistat ori aveți cunoștință despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelați cu încredere la cel mai apropiat polițist ori sunați la 112 – Apelul Unic de Urgență!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*