Secția ATI a Spitalul Județean Călărași, verificată din trei în trei ore de pompieri

Spitalul Județean de Urgență Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Spitalul Județean de Urgență Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași efectuează zilnic activități de recunoaștere și verificare a secției de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din Spitalul Județean de Urgență Călărași. Verificările sunt efectuate din trei în trei ore în cadrul unor acțiuni desfășurate la nivel național conform unui ordin emis în acest sens.

Potrivit ISU Călărași, pompierii desfășoară activități de recunoaștere și verificare a secțiilor ATI având în vedere situațiile de urgență din ultima perioadă în care au fost implicate unități spitalicești pe fondul creșterii cazurilor COVID-19, în scopul prevenirii unor situații de urgență ce pot pune în pericol viața pacienților.

Se verifică, astfel, dotarea cu stingătoare și hidranți interiori, după caz, practicabilitatea căilor de acces/evacuare și intervenție, modalitatea de încălzire a spațiilor destinate ATI în vederea eliminării mijloacelor de încălzire neomologate și eliminarea utilizării tuturor surselor de foc deschis, cum sunt lumânările sau candelele. De asemenea, se urmărește operativitatea personalului, integritatea instalațiilor electrice, asigurarea permanentă a personalului în secția ATI și cunoașterea modului de intervenție în cazul producerii unui incendiu și aerisirea periodică a spațiului în care există riscul de creștere a concentrației de oxigen.

Activitățile de recunoaștere și verificare vor fi desfășurate zilnic, în intervalul orar 09.00 – 21.00, de către personalul operativ din cadrul subunităților de intervenție, iar în afara acestui program, verificările vor fi executate ocazional de echipajele SMURD, după finalizarea misiunilor. Neregulile constatate pe perioada acestor verificări vor fi aduse la cunoștință conducătorilor de instituții, în vederea remedierii în cel mai scurt timp.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*