Sesiune de comunicări științifice pe teme de cultură și civilizație la Muzeul Dunării de Jos Călărași

Muzeul Dunării de Jos, Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Muzeul Dunării de Jos, Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Muzeul Dunării de Jos, cu sprijinul Consiliului Județean Călărași, organizează în perioada 2 – 3 iunie 2022, a XIX-a ediție a Sesiunii Științifice Naționale „Cultură și Civilizație la Dunărea de Jos”.

Astfel, sesiunea de anul acesta, la care vor participa peste 65 de specialiști, se va desfășura în cadrul a trei secțiuni de dezbatere științifică, și anume: Pre-Protoistorie, Antichitate și epocă medievală, Etnografie.

Comunicările se vor concentra pe cercetarea din zona Dunării de Jos în domeniul preistoriei, antichității, Bizanțului și evului mediu, numismaticii și etnografiei și vor fi susținute de profesori universitari, cercetători, muzeografi, istorici, numismați din România (Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” București, Muzeul Național de Istorie a României, Institutul de Cercetări Ecomuzeale Tulcea, Muzeul Brăilei, Muzeul Județean Ialomița, Muzeul Municipiului București, Banca Națională București, Muzeul Național al Agriculturii Slobozia, Muzeul Unirii Alba Iulia, Universitatea București, Universitatea Valahia Târgoviște, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Universitatea Timișoara ș.a.).

Comunicările științifice, dezbaterile și discuțiile se vor derula pe parcursul a două zile: joi, 2 iunie, între orele 14.00 și 19.00 și vineri, 3 iunie, între orele 09.00 – 19.00.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*